Частното сърфиране – често наричано режим инкогнито – е а стандартна функция в уеб браузърите , но може да бъде полезен и в други приложения. Google Maps има функция инкогнито, която е изненадващо мощна. Ще ви покажем как работи.



как да превключите dns сървър

Можете да видите колко Google проследява вашето местоположение, като посетите вашия Хронология на Google Maps . Тази информация не е заложена в камък. Местоположения и информация за целия ден могат да бъдат премахнати . Функцията „инкогнито“ на Google Maps обаче може да направи това проактивно.

СВЪРЗАНИ: Как да активирате частно сърфиране във всеки уеб браузър

Какво прави режимът инкогнито в Google Maps?

Когато активирате режим „инкогнито“ в Google Maps, се случват редица неща. Първо, точно като режим инкогнито в уеб браузър , вашите търсения и история на сърфиране няма да бъдат запазени.

Второ, и може би най-важното, това е по същество голям превключвател за изключване за проследяване на местоположението. Местоположението ви няма да бъде записано във вашата хронология или навсякъде, където сте споделили местоположението си, но все пак можете да използвате услугите за местоположение на телефона си.

И накрая, активността ви в режим „инкогнито“ няма да се използва за персонализиране на изживяването ви в Google Maps.

СВЪРЗАНИ: Как да използвате режим инкогнито в Google Chrome за Android

Как да отидете в режим инкогнито в Google Maps

Включването на режим „инкогнито“ в Google Maps е бързо и лесно. Първо отворете приложението Карти на вашия iPhone , Ай Пад , или Android телефон или таблет. Докоснете иконата на вашия профил в горния десен ъгъл.

Реклама

Сега просто изберете Включване на режим инкогнито от менюто.

Изберете

Ще видите начален екран и ще се появи съобщение с информация за това какво прави режимът „инкогнито“. Докоснете Затвори, за да продължите.

лепкава бележка на работния плот на Mac

Затворете съобщението за режим инкогнито.

Докато сте в режим инкогнито, точката ви за местоположение на картата ще бъде черна вместо синя. Иконата на вашия профил също ще бъде заменена от икона на шапка и очила, а в горната част на екрана ще има черен банер.

Потребителски интерфейс, докато сте в режим инкогнито.

За да изключите режима „инкогнито“, докоснете иконата на шапка и очила в горния десен ъгъл на приложението Google Maps и изберете „Изключване на режим „инкогнито““ от менюто.

Изберете

Реклама

Това е! Това е проста функция, но ако сте някой, който се интересува от поверителността и колко информация давате на Google, това е приятен малък трик да знаете.

Ако искате още повече контрол върху историята на местоположенията си, можете автоматично изтриване на информацията от вашия акаунт, когато остарее.

СВЪРЗАНИ: Как да накарате Google да изтрие автоматично вашата уеб и история на местоположенията

ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩО
  • › Функции срещу формули в Microsoft Excel: Каква е разликата?
  • › 5 уебсайта, които всеки потребител на Linux трябва да направи отметка
  • › Компютърната папка е 40: Как Xerox Star създаде работния плот
  • Кибер понеделник 2021: Най-добрите технологични сделки
  • › Какво представлява MIL-SPEC защита от изпускане?
  • › Как да намерите своя Spotify Wrapped 2021