Споделянето на вашата информация за контакт от macOS е бързо и лесно, но ако използвате вашия Mac за лична производителност, както и за работа, може да имате чувствителна информация, която не искате другите да виждат. Как да избегнете това?



Например картата ви за контакт може да съдържа вашия домашен адрес и личен имейл, които не винаги искате да споделяте. С някои хора може просто да искате да споделите съответните подробности, като служебния си имейл адрес и телефонен номер.

Отговорът е да създадете лична карта за мен в Контакти. За да направите това, отворете Предпочитания от менюто Контакти или натиснете Command+ на клавиатурата си.

Отидете до раздела vCard и щракнете върху Активиране на личната ми карта. След това можете да излезете от предпочитанията.

Сега намерете личната си карта за контакт. Това ще бъде този с малкия силует до него.

Реклама

Ако имате много контакти и искате незабавно да отидете на картата си, щракнете върху менюто Карта и след това Отидете на Моята карта или натиснете Shift+Command+M на клавиатурата си.

От там щракнете върху бутона Редактиране в долната част на приложението.

След като влезете в данните на картата си, ще видите, че има квадратчета за отметка до всеки от данните на вашия контакт. Премахнете отметката от всичко, което не искате да споделяте в личната си карта за мен, след което щракнете върху Готово.

Споделяте личния си контакт с нещо, наречено a vCard . vCard е стандартният файлов формат за електронни визитни картички и може да съдържа много информация. Когато някой сподели vCard с вас, можете да я импортирате в контактите на вашия компютър, така че да не се налага да въвеждате информацията на ръка.

Можете да споделите вашата vCard, като изберете своя контакт и след това щракнете върху функцията Споделяне в долната част на прозореца на приложението.

След това можете да споделите картата си, независимо дали е чрез поща, съобщения, бележки или друг метод.

Реклама

Като алтернатива можете да щракнете и плъзнете вашата vCard от приложението Контакти до друга дестинация, като например вашия работен плот, Dropbox папка или празно имейл съобщение.

как да подадете сторниране на плащане

Докато тази функция Private Me е активирана, вашата лична карта за контакт ще бъде разпространявана с малко притеснение за разкриване на чувствителни или разкриващи подробности.

Само фактите, госпожо!

Работата в мрежа и разгласяването на вашето име е добре, но е по-добре да го правите с оглед на поверителността. Има малка причина, поради която някой, освен най-близките ви приятели и членове на семейството, трябва да знае повече за вас от най-необходимото.

ПРОЧЕТЕТЕ СЛЕДВАЩО
  • › 5 уебсайта, които всеки потребител на Linux трябва да направи отметка
  • Кибер понеделник 2021: Най-добрите технологични сделки
  • › Функции срещу формули в Microsoft Excel: Каква е разликата?
  • › Какво представлява MIL-SPEC защита от изпускане?
  • › Компютърната папка е 40: Как Xerox Star създаде работния плот
  • › Как да намерите своя Spotify Wrapped 2021